Kako ravnati, če se z organiziranega potovanja vrnete razočarani?

Kako ravnati, če se z organiziranega potovanja vrnete razočarani?

Izguba užitka na potovanju spada med priznane oblike škode, za katero lahko posameznik zahteva plačilo odškodnine. Užitek na potovanju predstavlja duševno ugodje, ki ga posameznik občuti ob počitnikovanju na izbrani destinaciji. Ta “duševni mir” lahko pokvarijo zunanji dejavniki kot so: pomanjkliva nastanitev, slabe higienske razmere, oporečna hrana in podobno. O izgubi užitka na počitnicah govorimo torej takrat, ko bo kakršnakoli kršitev pogodbe o potovanju imela zadostno težo, da potrošniku pokvari počitnice.

Kako Pravo

Kako Pravo

Odločili smo se, da naš blog odpremo skupnosti in omogočimo vam, posameznikom in podjetnikom, da lahko brezplačno iščete po vsebinah, ki so pisane za vas. V kolikor tam ne najdete tistega, kar iščete, nam lahko zastavite svoje vprašanje in naša ekipa oz. sodelujoči odvetniki bomo pripravili odgovor, ki bo v pomoč vam in vsem ostalim s podobnimi težavami. Želimo postaviti največjo odprto bazo pravnega znanja o tem, kako uporabljati pravo - “Kako Pravo“.

Kako poiskati odvetnika?

Kako poiskati odvetnika?

Potrebujete odvetnika? Ne vedno. Ampak, ko ga potrebujete, ali posvetite dovolj časa temu, da poiščete pravega? V kolikor ste odgovorili z ne, preberite nekaj hitrih nasvetov, ki so vam lahko v pomoč pri iskanju odvetnika, pa tudi vprašanja, ki jih morate zastaviti, ko boste ožali nabor za vašo izbiro. Odvetnikov je namreč veliko več, kot jih poznajo vaši znanci. In niso vsi odvetniki pravi za vas in vaš primer. Izberite tistega, ki zna in ne tistega, ki ga nekdo pozna.

The Future of Law: Why Legal Delivery is Fit for the Sharing Economy

The Future of Law: Why Legal Delivery is Fit for the Sharing Economy

We are thrilled to have had the possibility to write and publish an article about the future of law within the context of the sharing economy where we argue that legal services could exploit the positive effects of being delivered through the sharing model (matching the need to supply by making services more convenient and affordable).

Takeaways from The Legal Geek 2018 Conference

Takeaways from The Legal Geek 2018 Conference

We go home reassured that IURALL is in a great company and on the right directions. All the takeaways could easily be used in our platform’s presentation and maybe this is also the reason why I have them imprinted in my mind so strongly. However, I prefer to see it differently, that these are some of the Legal Geek messages and they coincide with IURALL’s mission.